Tegninger

Med MultiCAD får du et kraftig verktøy for generering av alle typer tegninger, plantegning, fasader, snitt, arbeidstegninger, påbyggstegninger, søknadstegninger osv.

Automatisk generering:

MultiCAD Full-versjon genererer automatisk fasadetegninger, snitt og detaljtegninger som kan redigeres separat og synkroniseres mot 3D-tegningen, eller hovedtegningen som det kalles i MultiCAD. Tekst, linjer og 2D-tegninger som tegnes i fasade, snitt og detalj-modus vil ikke bli synkronisert mot hovedtegningen. Dette gjør at hele tegneprosessen og visningen av tegningene blir svært ryddige.

Som en ekstra bonus har MultiCAD lansert en fullstendig automatisert konstruksjonstegningsmodul. Denne modulen tar tak i for eksempel en vegg, fjerner alt som ikke er konstruksjonselementer og legger veggen på et ark, for eksempel et A3-ark. Videre målsettes tegningen, en liten kappliste for veggen legges til, og pre-cut id legges til hver del. Så nå er det bare å tegne huset, trykke “Skriv ut”, levere tegningene til tømreren og si “Værsågod, jobb” 😉

  • 3D tegning i prosjekt-modus

Synkroniserte tegninger:

Hvem har vel ikke opplevd at tegningene ikke er synkroniserte når en står på byggeplassen og vinduet ikke passer i åpningen? “Nei du skjønner det”, unnskylder arkitekten seg med, “når jeg skulle endre vinduet på den ene tegningen, så glemte jeg å ta med den andre også”. Heldigvis slipper du dette problemet i MultiCAD. Har du for eksempel endret vinduet i den ene fasadetegningen, vil alle de andre tegningene også bli oppdatert. For at du skal kunne se hva som blir oppdatert har vi laget en egen sammenligningsfunksjon som viser deg forrige tegning og den nye, så kan du selv enkelt se hvilke endringer som er gjort siden sist.

Utskrift:

MultiCAD støtter utskrift / plotting til de fleste skrivere / plottere på markedet i dag. Med MultiCAD trenger du ikke bekymre deg for ark-formatene; de fleste standard arkformat så som A4, A3, A2, A1 og A0 ligger inne som standard. Ønsker du andre typer ark, kan dette stilles inn manuelt. MultiCAD har også en funksjon for å skrive ut store ark på mindre ark. Et A3-ark kan derfor skrives ut på to A4-ark dersom det er ønskelig.
For å forenkle din hverdag inneholder MultiCAD også flere ark-maler med ferdig tittelfelt. Ønsker du ditt eget tittelfelt og logo på en mal, fikses dette i løpet av minutter. Neste gang du skal skrive ut en tegning velger du din nye mal.